15 Χρόνια εθελοντισμού Ο.Φ.Κ.Α.Θ.

2022-09-16

Στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης διεξάχθηκε η γενέθλια μέρα του Ο.Φ.Κ.Α.Θ. για τα 15 χρόνια εθελοντισμού και προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο. Η απόδειξη της σοβαρής και αποτελεσματικής δουλειάς που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια είναι η ανταπόκριση του κόσμου που γέμισε το περίπτερο μας.!!!! Μας τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης κ.Πατουλίδου Βούλα,ο κ. Στεργιάδης Χαράλαμπος διευθυντής πολίτικης προστασίας Π.Κ.Μ.,ο κ.Ζέρβας Κωνσταντίνος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ.Καγιάογλου Αναστάσιος Δήμαρχος Παρανέστιου Δράμας,ο Διοικητής του 2 Πυροσβεστικού Σταθμού,εκπρόσωπος της 2 Ε.Μ.Α.Κ.,ο κ,Ζειμπέκης Νικόλαος αντιδήμαρχος εθελοντισμού δήμου Θεσσαλονίκης,ο,κ.Διαλυνάς Νικόλαος δικηγόρος πάρα Αρειού πάγου,ο κ.Τσούκαλης Γιώργος ιδιωτικός ερευνητής,ο Κ.Μυλόπουλος Θεόφιλος πρόεδρος Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης ο κ.Δημηρόπουλος Σωτήρης Γ. Γραμματέας του Κυνηγετικού συλλόγου Θεσσαλονίκης κ.Κοκκολάκης Κωνσταντίνος,ο κ.Μιχάλης Σιούτας, και πολλοί άλλοι φίλοι.

Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού (Ο.Φ.Κ.Α.Θ.)  είναι μια εθελοντική διασωστική ομάδα με έτος ίδρυσης το 2007. Από το Μάιο του 2008 είναι ενταγμένη στα μητρώα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με αρ. μητρώου 55/2008.

Διαθέτει τρία (3) ιδιόκτητα επιχειρησιακά οχήματα με υλικά υποστήριξης για δασοπυρόσβεση, ορεινή έρευνα - διάσωση, φυσικές καταστροφές, η οποία υποστηρίζεται από ένα drone (τετρακόπτερο) και από ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο.

Επίσης δύο (2) διασωστικά σκάφη εξοπλισμένα με sonar, βυθόμετρο και radar, μια (1) υποβρύχια κάμερα έως 50m βάθος για έρευνα-διάσωση σε θάλασσα, ποτάμι και λίμνη.
Διαθέτει εθελοντές δασοπυροσβέστες πιστοποιημένους από την Πυροσβεστική Ακαδημία.
Τμήμα Α' βοηθειών με έμπειρους πιστοποιημένους εθελοντές διασώστες που υποστηρίζουν τις αποστολές.
Έχει στην κατοχή της ιδιόκτητη ραδιοσυχνότητα για καλύτερη επικοινωνία των διασωστών της σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Η έδρα της Ομάδας είναι στο Δημοτικό Διαμέρισμα Περαίας του Δήμου Θερμαϊκού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και έχοντας αναπτύξει ένα ικανό δίκτυο με 17 Βάσεις ετοιμότητας, σε Κιλκίς, Χαλκιδική (3), Φθιώτιδα, Αττική, Ύδρα, Δράμα, Έβρο, Κέρκυρα, Αγρίνιο, Σπάρτη, Κρήτη (Ηράκλειο), Nαύπλιο, Σέρρες, Ιωάννινα καλύπτοντας πανελλαδικά και προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες μας στους τομείς πυρασφάλειας, δασοπυρόσβεσης, έρευνας - διάσωσης (ορεινής και θαλάσσιας) φυσικών καταστροφών και A' βοηθειών. 

Θέλουνε να ευχαριστήσουμε το Amaryllis Class Catering και τις Γευστικές Δημιουργίες της Βάγιας για το πλούσιο catering την ΚΑΒΑ Ντάντος Δημήτριος για την διάθεση των ποτών και αναψυκτικών τα Mavromatis Nursery - Φυτώρια Μαυρομάτη για την διακόσμηση του χώρου και την AvitechProductionGroup για την ηχητική κάλυψη.!! Και φυσικά όλα τα μέλη μας που μας ακολουθούν σε αυτόν τον δύσκολο δρόμο του εθελοντισμού που έχουμε επιλέξει.