Άσκηση ετοιμότητας στη Χαλκιδική

2022-12-10

Άσκηση ετοιμότητας διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή 11 Δεκεμβρίου η εθελοντική διασωστική ομάδα του Ο.Φ.Κ.Α.Θ στη Χαλκιδική.

Όπως ανακοινώθηκε, το σενάριο είναι «Καταστροφικός σεισμός 7,1 ρίχτερ σε εργοστάσιο παραγωγής ελιάς εν λειτουργιά στην περιοχή Ορμύλιας Χαλκιδικής» ενώ έχουν αναφερθεί: «Πυρκαγιά σε κτήριο,υλικές ζημίες,εγκλωβισμένοι εργάτες τραυματίες, και πιθανόν αγνοούμενοι στην ευρύτερη περιοχή.»

Σημειώνεται ότι η άσκηση θα είναι με ρεαλιστικό σενάριο σε πραγματικούς χρόνους ετοιμότητας και με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Θα επιχειρήσουν τα τμήματα: Πυρόσβεσης, Έρευνας διάσωσης Χειριστών Drone και τεχνικών μέσων (Θερμικές κάμερες, μικρόφωνα, κλπ) Χειριστών σκύλων διάσωσης, Πρώτων βοηθειών, Τηλεπικοινωνιών.

Το ραντεβού είναι στις 11 το πρωί στον Αγροτικό συνεταιρισμός Ορμύλια

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σας ενημερώνουμε ότι η εθελοντική διασωστική ομάδα του Ο.Φ.Κ.Α.Θ. με αριθμό μητρώου 55/2008 και οι βάσεις ετοιμότητας Ορμύλιας, Κασσάνδρας και Σάρτης Χαλκιδικής την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 (γιορτάζοντας την παγκόσμια ήμερα εθελοντισμού στις 5 Δεκεμβρίου) διοργανώνουμε ημερήσια άσκηση ετοιμότητας σε πραγματικό πεδίο με θέμα: "Η Ετοιμότητα των εθελοντών σε μια φυσική καταστροφή".

Τόπος άσκησης: Αγροτικός συνεταιρισμός Ορμύλιας
Σενάριο: Καταστροφικός σεισμός 7,1 ρίχτερ σε εργοστάσιο παραγωγής ελιάς εν λειτουργιά στην περιοχή Ορμύλιας Χαλκιδικής.
Αναφέρθηκε: Πυρκαγιά σε κτήριο,υλικές ζημίες,εγκλωβισμένοι εργάτες τραυματίες, και πιθανόν αγνοούμενοι στην ευρύτερη περιοχή.Η άσκηση θα είναι με ρεαλιστικό σενάριο σε πραγματικούς χρόνους ετοιμότητας και με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.!!!!!!!

Θα επιχειρήσουν τα τμήματα: Πυρόσβεσης, Έρευνας διάσωσης Χειριστών Drone και τεχνικών μέσων (Θερμικές κάμερες, μικρόφωνα, κλπ) Χειριστών σκύλων διάσωσης, Πρώτων βοηθειών, Τηλεπικοινωνιών.

Ώρα έναρξης άσκησης 11.00 π.μ
Υπό την αιγίδα του τμήματος Πολίτικης Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.
Με την συνεργασία του Δήμου Πολυγύρου, της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης και του Κυνηγετικού Συλλόγου Ορμύλιας.Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα σαν παρατηρητές !!!