Μαθήματα πρώτων βοηθειών στους πατέρες του Αγίου Όρους παραδίδουν τα μέλη του Ο.Φ.Κ.Α.Θ.

2023-06-16

  Κύκλο εκπαίδευσης αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών ξεκίνησαν να παραδίδουν τα μέλη του Ο.Φ.Κ.Α.Θ. στους πατέρες του Αγίου Όρους. Τα μαθήματα αφορούν τις πρώτες βοήθειες, την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών καθώς και τις δράσεις έρευνας διάσωσης.

  Εδώ και λίγο χρονικό διάστημα, ο ΟΦΚΑΘ έχει ξεκινήσει μια συνεργασία με την Ιερά Επιστασία ώστε να παρέχει εθελοντική εκπαίδευση στους Αγιορείτες πατέρες των Ιερών Μονών. Δέκα εθελοντές του ΟΦΚΑΘ βρίσκονται από σήμερα στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος, όπου εκπαιδεύουν περίπου 30 μοναχούς.

"Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο από τους αγιορείτες πατέρες, καθώς στην Αθωνική Πολιτεία υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αντιμετώπιση έκτακτων συμβάντων από τους ίδιους, που καλούνται να είναι οι πρώτοι που θα επέμβουν", τονίζει από τον ΟΦΚΑΘ ο κ. Χρήστος Ράμος που εξηγεί τη δράση στο Xalkidikipoliki. Όπως επισημαίνει ο ίδιος, υπάρχει εξοπλισμός στα μοναστήρια, μένει όμως η εκπαίδευση και κυρίως των νέων σε ηλικία μοναχών.

  Παράλληλα είναι σε φάση σχεδιασμού η προμήθεια και τοποθέτηση απινιδωτών σε κάθε μοναστήρι. Δεύτερος σταθμός του ΟΦΚΑΘ θα είναι η Ιερά Μονή Ξενοφώνοντος και στη συνέχεια όποια μονή προβάλλει αίτημα ανάλογα με το πρόγραμμα που έχουν.