Στο μικροσκόπιο του ΟΦΚΑΘ η Κατερίνη πλέον, για τον εντοπισμό του Μάρτιν

2022-07-20

Μέχρι την Κατερίνη έφθασαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου Μάρτιν Γιοβανόφσκι που αγνοείται εδώ και 12 ημέρες μετά την παράσυρση του ιδίου και των δύο φίλων του από θαλάσσια ρεύματα στην παραλία Μύτη του Ποσειδίου στη Χαλκιδική.

Συγκεκριμένα, η φωτογραφία ενός μαγιό στην παραλία της Κατερίνης κινητοποίησε τους εθελοντές διασώστες του ΟΦΚΑΘ και άμεσα έσπευσαν στην περιοχή όπου εντοπίστηκε το μαγιό, χωρίς όμως να προκύψει κάτι που να αναπτερώνει το ηθικό της οικογένειας.

Έπειτα από  ανακοίνωση του επικεφαλή και προέδρου του ΟΦΚΑΘ, Χρήστο Ράμο, ένας πολίτης έστειλε μία φωτογραφία με το μαγιό, όπως θεώρησε πως το αναγνώρισε από τη φωτογραφία που είχε αναρτηθεί από την οικογένεια. Όμως, ο ίδιος δεν το κράτησε με αποτέλεσμα κλιμάκιο διασωστών μας να ψάχνουν με τις ώρες χωρίς να καταφέρουν να το εντοπίσουν.

«Ο άνδρας μού έστειλε τη φωτογραφία με το μαγιό να φαίνεται ανάμεσα σε κάτι φύκη αλλά δυστυχώς δεν το κράτησε. Φθάσαμε στο σημείο και με τη συνδρομή της Διασωστικής Ομάδα Πιερίας - ΔΟΠ που μας παραχώρησε το σκάφος ερευνήσαμε την περιοχή μέχρι και το Δέλτα Αξιού, όμως μάταια», σημείωσε ο κ. Ράμος.

Ειδικότερα, οι έρευνες των διασωστών με το σκάφος προσανατολίστηκαν στον Κορινό, στην Πύδνα, στις Αλυκές Κίτρου εως τις εκβολές του Αξιού παραθαλάσσια δίχως κάποιο σημάδι από τον Μάρτιν.

Η φωτωγραφία αυτή όμως στάθηκε ικανή για να κάνει την οικογένεια να πιστεύει πως ήταν του Μάρτιν. «Η μητέρα του 31χρονου όταν το είδε είπε πως μοιάζει στο μαγιό που φορούσε ο Μάρτιν της», σημείωσε ο κ. Ράμος.

Οι έρευνες απέβησαν άκαρπες και συνεχίζονται.